PROSTORSKA
filtracija

Filtri se običajno uporabljajo za čiščenje dovajanega zraka v prezračevalnih napravah kot tudi pred izločitvijo-vračanjem onesnaženega odpadnega zraka. Podjetje Filpro vam lahko ponudi različne dimenzije in stopnjo filtracije filtrov.

Pred filtri

Material za izdelavo filtra je sestavljen iz steklenih ter sintetičnih vlaken. Hitrost zraka skozi tak medij je okoli 0,5 - 2m/s. Stopnja zadrževanja delcev je pri tem mediju večinoma odvisna od inercijskega učinka. Delci ne sledijo poti zračnega toka, ko ta ovije vlakno filtra, temveč nadaljujejo v prvotni smeri gibanja ter se prilepijo na vstopno stran filtra. Področja uporabe pred filtrov: zadovoljiva zaščita pred cvetnim prahom zaščita pred akumulacijo tekstilnih vlaken in insektov.

Fini filtri

Medij finega filtra je običajno narejen iz steklenih vlaken, z premerom vlakna ne več kot 1 mikrometer. Hitrost zraka skozi ta medij je običajno okoli 2 do 10 cm/s. Področja uporabe finih filtrov: zadrževanje cvetnega prahu učinkovit proti vsem vrstam prahu, vključno z umazanimi delci prezračevalni ter delno klimatski sistemi v šolah, kuhinjah, polnilnicah, ter delavnicah lahke industrije,...


NAŠE POSLANSTVO JE SKRB ZA ČISTO OKOLJE

 
 

FILPRO d.o.o.

Obrtna cona Logatec 6a
1370 Logatec

+386 (0) 599 61 907

Povpraševanje za ponudbo

Pošljite nam vaše povpraševanje in posredovali vam bomo ponudbo.